Изключително популрярният, но лишен от всякакви музикални качества интернет феномен Джорджано взима 900 лева за свое участие, научи "България Днес".

Сумата, която пишман изпълнителят прибира в джоба си, е за едночасово шоу. Джорджано, който се опитва едновременно да се изявява като певец, текстописец, композитор и режисьор на клиповете си, има и по-евтина оферта. Той прибира хонорар от 700 лева за 45-минутно участие.

Старозагорецът Мирослав Стоянов, известен под псевдонима Джорджано, е български любителски изпълнител и автор на песни. Той доби доби значителна популярност в интернет с нестандартните си изяви, публикувани в Ютуб.

Неочаквано хората започнаха да му се радват, но влагайки огромна доза ирония в коментарите си към него. Това вероятно не притеснява много Джорджано, защото той е повярвал, че е голяма звезда. Младежът дори отказва интервюта в медии и подбира заведенията, в които да ходи, по примера на световноизвестните творци.

Любопитното е, че хонорарът му от 900 лева е по-висок от заплащането на някои фолк певици. Макар да са по-слабо популярни, е интересно, че професионални изпълнители вземат по-малко пари от човек, който очевидно не може да пее. Така например според неофициалния списък с хонорарите на изпълнителите от кръшния музикален жанр изпълнителката Валентина Кристи взема по 700 лева на участие, а колежката й Биляна със 100 лева повече от нея, но и 100 лева по-малко от Джорджано.

Магда, Пламена, Соня Немска, Мария Петрова и Денис са изпълнители, които варират около заплащането на интернет феномена, но инвестират далеч повече в развитието на музикалната си кариера. Докато видеоклиповете на старозагореца са определяни от потребителите във форумите като "клипчета за няколко левчета".

Според разпространената наскоро в публичното пространство информация Джорджано е видял и лошата страна на славата. Преди няколко дни гамени публично се изгаврили с певеца в родния му град Стара Загора, гласи клюката. Група скейтъри го бутали, удряли и щипали, но той отказал да подаде жалба, за да не се излага пред феновете си.

Лъжа е, отрече самият Джорджано на личната си страница в социалната мрежа. "Няма нищо такова. Добре съм, не се притеснявайте", блесна с изказване младият певец.

Напоследък той се изявява пред публика все по-често. Преди няколко седмици Мирослав Стоянов пее в клуб във Варна. По време на участието му фенка скочи на сцената при него и го целуна, но след намесата на озвучителя на Джорджано момичето се върна в публиката.

От около месец в ефира се върти новото му парче с фолк певицата от продуцентска компания "Пайнер" Кристиана. Песента се казва "Цяла нощ", а в парчето Джорджано отново впечатлява с отсъствието на каквито и да било музикални качества.

Нещо повече - Стоянов няма музикално образование. Завършил е професионална гимназия по облекло и туризъм с профил "Готварство". Той става известен с първата си песен - "Но защо така", последвана от "Целувам те аз", "Къси гащи" и "Отиваме на купон". Гледанията на много от клиповете му надхвърлят 100 000 пъти, а най-популярните му изпълнения са посетени повече от 370 000 пъти. Стоянов продуцира сам клиповете си, за което също му помагат и близки приятели.

Източник: "България днес", автор Иво Ангелов