Веселин Маринов влиза в ролята на актьор. Певецът ще снима “на зелен екран”.

Това е технологията, по която се правят всички холивудски филми с фантастични ефекти. Актьорите изпълняват движенията на зелен фон, а след това допълнително се наслагват всякакви декори и елементи в кадрите. Благодарение на тази технология Веселин Маринов ще пее на фона на заснежена скала. Певецът обаче няма да се снима във фантастичен филм, а в два нови клипа към песните “Сняг” и “На 25”. Във видеата ще участват и други хора, ще има и анимационни ефекти. Снимките са на 7, 8 и 9 септември, пише "24 часа".

Сега той работи по организацията на фестивала “Полските щурчета” в родния му град Полски Тръмбеш. Той е артистичен директор и автор на концепцията. Националният конкурс е за млади певци до 18 г. и ще се проведе от 4 до 6 септември. По 16-17 изпълнители ще се състезават в 4 възрастови групи, като най-малките са от 5 до 8 г. Ще бъдат връчени четири награди Гран при по 400 лв., а участниците на първите три места в отделните групи ще получат дипломи.



Жури на фестивала ще бъдат Мими Иванова и Развигор Попов, Пламен Велинов, Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки. Освен самите участници на конкурса ще пеят и Графа, Михаела Филева и Рафи Бохосян.

“Изключително много ни помогнаха успели хора от Полски Тръмбеш, както и сдружение “Полските щурчета”, което всъщност се занимава с организацията. Ще стане страхотен фестивал, който ще се запомни”, каза Веселин Маринов.