"Би било интересно да направя песен с някой рапър" - споделя Фики в интервю за в-к "Труд".

Въпреки че в момента се изявява само във фолк жанра, той смята за интересно да направи и песен в по-различен стил, ако го стори, най-много ще му се зарадва брат му Емо, който е фен на рапа и на бийтбокса и дори се опитва да прави първите си стъпки в този жанр.

Изпълнителят на “Бум” е категоричен и за още нещо: “Аз не деля колегите според стила музика, който изпълняват. Има песни, които ми харесват, и такива, които не ми харесват”.

Той признава, че в момента цялото му внимание е насочено към реализацията на дебютния му албум, както и на участията си в клубовете, но през есента задължително ще се заеме и със своето образование, като иска да продължи обучението си в същата специалност, но все още не е решил дали ще бъде в Музикалната академия или в Нов български университет.



Около Фики често се шуми - дали заради ново гадже, или заради нещо друго. Последно - заради клипа към „Секс за ден”, пълен с палави сцени. След като разкритикува текста в песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни” миналото лято, тази година Съветът за електронни медии (СЕМ) се съсредоточи върху песента на Фики и Андреа и дори е на път да глоби телевизия „Планета” заради нея. Във видеото Фики, Андреа и Николета Лозанова си раздават ласки и целувки без притеснение.

„Разбирам СЕМ - това е неговата работа и той си я върши, както смята за добре. Но ние, изпълнителите, също си вършим нашата и се стараем всеки път да предлагаме нещо различно - понякога по-сериозно, друг път по-провокативно”, коментира младият фолк певец.

Когато работи с някоя от колежките си, веднага тръгват слухове, че освен на сцената, вече имат и нещо интимно помежду си.

„Истината е, че нито с една от тях не сме били гаджета”, твърди Фики. Признава, че в момента е без жена до себе си, а най-важното на този етап е кариерата му. Все пак уточнява, че онова, което го впечатлява първо у една жена, не са гърдите или косите, а поведението.

„Има красавици, които се държат така, че никога не бих се доближил до тях. А една жена, освен хубава, трябва да бъде и умна, и интелигентна, и най-вече да бъде дама” - казва той.