Седмици след като стана ясно, че Холивуд окраде българската народна певица Валя Балканска, като използва гласа й за свой филм, все още никой не я е потърсил, дори за да й се извини, съобщи тя пред вестника.

"Нищо не знам, нито търся, нито ме търсят. Като стане, тогава ще говоря. Колко минаха и питаха, досега щях да взема милионите и да ги дам на някого. Ако това стане, лесна работа - ще кажа веднага", коментира Балканска.

Преди няколко седмици бе съобщено и че легендарната българска народна певица ще съди Холивуд за неправомерното използване на песента Дизлел е Дельо хайдутинУ. За първи път скандалът се разрази, когато фолклорната музика зазвуча от трейлъра към новия филм на "Дисни" - ДУтреландияУ, в който главната роля се изпълнява от Джордж Клуни.

Родопчанката тогава заяви, че никой от американските филмови студия не се е свързвал с нея за разрешение за използване на песента. След като скандалът се разчу, норвежкият композитор, който стои зад музикалното оформление на ДУтреландияУ - Томас Бергенсен, обеща да се извини лично за посегателството. Това обаче така и не станало, разказа ни Балканска.

"Никой не се е свързвал с мен, нито се е извинявал. Ако имам късмет, ще го видя филма, но нещата стигат последно до мен. Не съм обезверена, спокойно ми е. Никого няма да съдя, то ако е само до този случай. Куцо и сакато се опитва да изпее "Излел е Дельо хайдутин", научи се на тази песен. Само Георги Христов, който е професионалист и едно момиченце, ме попитаха дали могат да я пеят. Други къде може, къде не може, я пеят. Дай Боже да се свържат с мен и по-малко да са лъжите и завистта. За другото Господ си знае работата. Моето няма да го стигне, да го вземат", коментира още случая Валя Балканска.

Певицата обясни, че в момента си почива и е със семейството си. Тя с удоволствие ходи да пее на рождени дни и юбилеи, на които я канят, както и на събори и събития.