Ченгета арестуваха Жоро Бирмата и един от охранителите му след див скандал с бившата му приятелка Преслава.

Куриозната ситуация с фолкдивата и милионерския син се разиграла в понеделник в заведение на Слънчев бряг.

Новината потвърдиха пред „Монитор” високопоставени източници от МВР. Георги Станоев и гардът му прекарали денонощие в местния арест, а вчера съдът ги глоби по Указа за борба с дребното хулиганство.

Ето и сюжета на поредния темпераментен сблъсък между Преслава и Бирмата на публично място. Бившите любовници се сдърпали зловещо в клуб в морския курорт, а шофьорът на певицата не издържал на напрежението и се хвърлил да я брани. Бирмата и неговият придружител обаче го бомбардирали с юмруци.

Свидетели на грозната случка се изплашили да не се стигне до крайност и алармирали полицията. За минути на мястото пристигнал патрул, който закопчал милионерския син и охранителя му. Преслава пък била приканена като участник в словесната схватка да отиде в РПУ-то и да даде показания.

Тя се съгласила и отишла сама в полицейския участък, без да бъде вкарвана в патрулката, обясниха от бургаската полиция вчера. След като разказала какво се е случило с нея, си тръгнала барабар с храбрия си шофьор.

Ченгетата пък образували бързо досъдебно производство по Указа за борба с дребното хулиганство и предали Бирмата и авера му на съда. В късния следобед вчера магистратите осъдиха Станоев на 500 лв. глоба, а охранителя му на 100 лв. за непристойните действия на публично място.