Макар че Благо Георгиев винаги е бил подиграван от зложелателите си заради прекалено излъсканата си визия и поведението, което демонстрира в личния си живот и което не кореспондира на Библейските надписи и символи, изрисувани по тялото му, той едва ли е очаквал негативната вълна, която се изсипа върху него след скандала с Колизеума.

Едва ли някой у нас не е разбрал, но нека припомним, че Джийзъса беше арестуван от властите в Рим, след като беше хванат да пише с монета инициалите си Колизеума, който е защитен от ЮНЕСКО, пише "Блясък".

След като известно време ПР-ът му старателно отричаше новината, обяснявайки, че Блажко изобщо не е бил в Италия, истината в крайна сметка възтържествува и футболистът си призна поредното преглрешени. Той се оправда с това, че е видял и други надписи и затова е решил, че е позволено.

Глупавата му изцепка обаче предизвика не само възмущение, но и куп подигравки на гърба му, които заляха социалната мрежа.

Ето и някои от тях: "Очаквайте "Знакът на Джийзъса" новият роман на Дан Браун"; "В чисто спортен план новината за Благо Георгиев е силно обнадеждаваща, най-после български футболист се прочу в Италия. Дава автограф дори на Колизеума"; "Римляните пак арестуваха Джийзъса, две хиляди години по-късно" и т.н.