Хан Соло официално се завърна в "Междузвездни войни", след като ветеранът Харисън Форд представи актьорския състав и кадри от заснемането на новия епизод VII.

"Силата се пробужда" бе представен пред феновете на фестивала "Комик кон" в Сан Диего. Това бе първата публична поява на Форд, след като през месец март той катастрофира с частния си самолет, който сам пилотираше и претърпя операция на крака.

72-годишният актьор бе топло приветстван от феновете на комиксите и научната фантастика на изложението, съобщават от БТА.

"Би трябвало да се чувствам неловко. Началото беше преди цели 30 години и с времето аз някак си "пораснах". Но трябва да ви кажа, че е много приятно отново да се завърнеш в сагата и се чувствам прекрасно", заяви Харисън.

Звездата отново ще превъплъщава в ролята на трафиканта-бунтовник Хан Соло в галактическата поредица. Новият епизод се очаква в кината през месец декември.



Форд беше придружен от ветераните от "Междузвездни войни" Кари Фишър - култовата Принцеса Лея, и Марк Хамил, който играе Люк Скайуокър. След като отговориха на въпроси, те излязоха навън, където изненадаха над 6000 фенове на сагата с концерт на Симфоничния оркестър на Сан Диего.

Фишър заяви, че тя и колегите й сякаш никога не са се разделяли и приветства новите попълнения в актьорския състав. Сред тях са Джон Бойега, Дейзи Ридли и Оскар Айзък, които ще се борят със силите на злото.

От представянето се разбра, че в новия епизод са включени зрелищни специални ефекти, за които свидетелстваше клипче от снимачната площадка.