Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Галин, който покани екипа на предаването в дома си и за пръв път телевизионни камери надникнаха в жилището на звездата. Зрителите на предаването ще видят и неговата любимка Моли, при това в прегръдките на певеца.

Галин разкрива, че песента “Роклята ти пада” е била записана още през месец декември, но решили с композитора Оцко да я отложат за периода на абитуриентските балове. Певецът е много доволен от решението си да включи колежката си Яница в проекта.

Първоначално смятал тя да участва само във видеото, но като видял с какво желание работи, решил да я включи и в записа на песента си. “Роклята ти пада” се приела като тяхна песен от абитуриентите и през втората половина на месец май Галин всяка вечер броил с випускниците от 1 до 12, пише planeta.tv.

“Предстоят ми нови песни, които са много различни една от друга. Подготвям ново лятно парче за сезона. Музиката е моя, а аранжиментът е на Бобо Павлов. Песента се роди много бързо и лесно. Най-голямата ми сила е усетът за хитове. Музиката на новите ми проекти ще бъде или от Оцко, или моя” - признава хитовият изпълнител и продължава: “Случаят с песента за Крисия Д е изключение, защото в България има достатъчно отлични композитори, за да правя песни за колежките си, но ще продължавам да работя за своя репертоар. Пуснах на Криси едно мое демо, тя много го хареса и аз и го подарих. Създавам мелодии само за себе си. Със сигурност ще направя албум, но не съм решил точно кога ще стане това. Нямам и много време за нови песни, а искам в албума ми половината песни да са нови”, споделя Галин в предаването.



Пред водещата Жени Койчева Галин призна, че планира да запише и народна песен с оркестъра на своя баща, който е сред най-добрите акордеонисти в България.

Галин призова от ефира на телевизия “Планета” своите почитатели и зрителите да не вярват на всички писания и измислици, които се тиражират за него. С нарастването на популярността си певецът е привлякъл вниманието на жълтите медии и се е убедил на собствения си гръб какво количество помия се излива върху главите на известните. При това да ги респектираш със закони и съдилища е практически почти невъзможно. Галин продължава, че никога и по никакъв повод не си е позволявал да коментира свои колеги и опитите да го вкарат в някаква интрига с негови изказвания са напълно безпочвени. Галин споделя, че има сериозни амбиции и извън музикалния бизнес, но засега няма да разкрива какви са те. Той е много благодарен на своите продуценти за цялата помощ, която получава от тях. Певецът се определя като щастлив човек, защото има музиката си, емоциите си, приятелите си, мечтите и предизвикателствата си.