Театралният и филмов актьор Кевин Спейси получава почетна рицарска степен, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Кинозвездата бе включен в почетния списък на кралица Елизабет ІІ по повод рождения й ден.

Актьорът от филма "Американски прелести" получава това признание заради приноса си към британския театър и световната култура, след като 11 години заемаше поста творчески директор на театър "Олд вик" в Лондон.

Спейси коментира, че е поласкан. "От името на театър "Олд вик" трябва да благодаря на британската публика, че подкрепяше усилията ми. Чувствам се като осиновен син", цитира думите му Контактмюзик. Роденият в Ню Джърси актьор обаче няма да може да прибави официално титлата "сър" пред името си, защото тя се ползва единствено от жители на бившата Британска общност.

Певецът и композитор Ван Морисън, чиято музика смесва блус, кънтри, соул и фънк, също е списъка на кралицата. Роденият в Белфаст Морисън е почетен заради приноса му към музиката и туризма в Северна Ирландия. Той се присъединява към сър Елтън Джон, сър Пол Маккартни и сър Мик Джагър в британския пантеон на музиката.

В списъка на Елизабет ІІ са включени 1163-ма души с принос в различни области. След новогодишния почетен списък за 2014 г. сега за втори път жените са повече – 51%, от мъже.