ДесиСлава ще гостува на българската общност във Великобритания. Лондон е един от любимите градове на певицата и тя често пътува до там, но скоро не е изнасяла голям концерт в британската столица.

На 13 юни певицата е специален гост на 13-тия рожден ден на вестник “Будилникъ” и част от големия Фолклорен събор на българите във Великобритания. Освен с попфолк хитовете си, ДесиСлава ще зарадва гостите и с любими народни песни, съобщават от Планета ТВ.

Тя е подготвила разнообразен репертоар, включващ поп музика, модерен фолк и български народни ритми. От своя страна вестникът на българите по света - “Будилникъ”, кани всички на традиционна вечер на българския фолклор с много народни танци и надиграване. В нея ще се включат и ансамбли за народни танци във Великобритания и техните приятели, които със сигурност ще се хванат на хорото и ще покажат какво могат.

Днес ДесиСлава ще пее и в Празничния фолклорен концерт в Летния театър на Стара Загора. Специално за 25-ия рожден ден на музикална компания “Пайнер”, певицата е подготвила две емблематични песни от репертоара на своята учителка – голямата тракийска народна певица Вълкана Стоянова. Това са песните “Добро ле, мъри хубава” и “Ивано, мъри Иванке”.

През годините ДесиСлава неведнъж е доказвала, че народната песен е на сърцето й, а тракийските мелодии най-добре й пасват. Самата тя, още като ученичка, започна музикалната си кариера с български народни песни и досега винаги, когато има възможност с удоволствие ги пее пред публика, пише signal.bg.