Близо месец след избухналия скандал в Ара Мюзик, напрежението не само не е утихнало, но и ескалира. Обвиненията срещу Алисия от страна на колегите й продължават и все повече скандални факти излизат наяве.

Наскоро след дълго мълчание, Алисия все пак реши да проговори в тв предаване заедно с дуетния си партньор Тони Стораро. Певицата опита да се оправдае, отричайки обвиненията от страна на колежката си Джина Стоева.

Потресена от интервюто на Алисия, Стоева избухна за пореден път във Фейсбук. Вижте какво написа Джина (публикуваме без редакторска намеса):

Алисия и Стораро са НЕ САМО СТРАХЛИВЦИ, А СА И ЛЪЖЦИ!!!

Скоро двамата изпълнители се появиха в ТВ предаване, където се опитаха от кумова срама да се оправдаят за случилото се, тъй като хората очакваха да чуят и другата страна, и също решиха да се „качат“ на гребена на скандала и да използват медията, за да промотират новият си дует.

Стораро говори само няколко секунди, в които каза, че сме записали дует, за който АЗ СЪМ ГО БИЛА ПОМОЛИЛА - ПЪЛНА ЛЪЖА! Предложението дойде от негова страна и после той постъпи подло спрямо мен. Страро не заслужава и секунда повече внимание. Чудя се, как е успял да постигне успехите, които има с цялата си несериозност?

Алисия пък БИЛА РАЗБРАЛА ЗА ДУЕТА МИ СЪС СТОРАРО, ЕДВА КОГАТО СЪМ ОБЯВИЛА В МЕДИИТЕ - ПЪЛНА ЛЪЖА! Техният дует е записан в началото на Февруари 2015г., тя информира продуцента си и той й казва за нашият записан дует със Стораро. Аз обявих, че съм самостоятелна, едва края на Април - почти 3 месеца, в които тя знае и потрива ръце със задоволство, че ще прецака колежката си.

И защо по дяволите, тя ще има привилегиите да прави на своя глава песни, които не са одобрени предварително от продуцента, а всички останали, трябва да чакаме одобрение на нашите проекти, поради, което те се проточват с месеци. Тук отново си личат слабостите на Виктор Касъмов към Алисия.

По време на същото интервю, ясно си личеше, колко добре е “подкована” от продуцента, какво точно да говори. За момент си помислих, че самият Виктор Касъмов говори. За последните 4 г. СЪМ БИЛА ИЗДАЛА 2 АЛБУМА, 1 ПРОМОЦИЯ (Алисия, не си си научила добре урока - 2 промоции са) И ЕДНО ДВД, за които обаче Виктор Касъмов не я е информирал, че тези представяния и продукти нямаше да се случат, ако не бях си финансирала сама по-голямата част от тях, да не кажа почти всичко.


И за капак, се опитаха да ме накарат и ТВ заснемането на промоцията на “THE BEST” - албума да си платя. Така че, съветвам Алисия да не коментира неща, с които не е запозната и да не се опитват да замазват с Виктор Касъмов, да не казвам кое.

Горката Алисия - няма албум за последните 4 г. Така е, но тя пък има нова песен на всеки 3 месеца, което й подсигурява да бъде актуална и да има участия. Ако Касъмови се грижеха да има работа за всички, нямаше да се надига това недоволство от страна на изпълнителите в Ара и Диапазон.

По повод твърдението ми, че Алисия се ползва с привилегии и относно усилената ротация на песните й (за сметка на всички останали изпълнители в Ара), тя подигравателно подхвърли, че нямала време да стои и да гледа кой колко го въртят по Фен Тв.

Да уточня: Не гледам тази телевизия много отдавна, точно поради тази причина. В ефира се въртят не само едни и същи изпълнители, а и едни и същи техни песни. Няма разнообразие, за разлика от конкурентната музикална ТВ.

С такава телевизионна и фирмена политика не виждам светло бъдеще.

От известно време насам обаче, назрява един по-сериозен проблем от казуса Джина, Стораро, Алисия и техните дуети. Къде е продуцента, защо се крие и защо “сваля” мое интервю от известен сайт? Защо такава медия позволява да бъде манипулирана, дали е зависима или е заплашена? Нима това е начинът да се "затвори устата" на някой? Целта ми не е война, целта ми е да се знае истината, да не се замазват нещата и да не се говорят лъжи. Ако искам да водя война, за 14 години са се натрупали достатъчно “оръжия”, така, че едва ли е разумно да дразниш въоръжен.

За жалост Музикалният бизнес в България е опорочен. Музикалният бизнес в цял свят е начин да печелиш добре с таланта си. В България обаче е начин да печели продуцента и да те прави зависим с некоректни договори. Не случайно има колежки и колеги, които се принуждават да спят с някакви хора, и то не по любов, а за да могат да вадят продукция и да държат актуално ниво.

Много тъжно!!! Много млади таланти "отиват в кофата”, защото на продуцента не му се вадят пари да инвестира, той иска да взима, без да дава. Наивни и амбициозни млади хора и техните амбициозни родители - това е стръвта за продуцента. Той ще продължи да се възползва, докато има кой да му разрешава да го прави.

Когато 2000г. подписах договор с Ара, баща ми го прочете и ме нахока: “Затова ли учи 5 год. и имаш Висше образование, за да подпишеш такъв договор (тогава договорите бяха много по-благосклонни към изпълнителите, отколкото сега)?" Аз му отговорих: “Татко, искам да пея!”

РОДИТЕЛИ, ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ!