„Ролинг Стоунс” направиха шеметно шоу в малък клуб в Лос Анджелис, като за пръв път в 50-годишната си кариера изпълниха на живо парчетата от цял албум – класиката от 1971 г. Sticky Fingers, която ще бъде преиздадена на 9 юни.

Билетите за тайния концерт в четвъртък вечерта бяха светкавично разпродадени на невероятната цена от $5.

Поредната изява на динозаврите доказва защо „Стоунс” често са определяни като най-великата рок банда в света. За цялото 85-минутно шоу 71-годишният фронтмен Мик Джагър слязъл от сцената само за 2 минути – по време на саксофон-солото Can’t You Hear Me Knocking.

Редом с него китаристите Кийт Ричардс, също на 71, и 67-годишният Рони Ууд, както и 73-годишният барабанист Чарли Уотс също направили чудеса от храброст, изпитвайки явно удоволствие от съвместното си присъствие на подиума.

Освен песните от албума поред, музикантите подарили на публиката бис, изпълнявайки Rock Me Baby в памет на Би Би Кинг, кавъра на Отис Рединг I Can’t Turn You Loose и др.

През цялото време Мик мятал ръце, боксирайки към публиката, и чупел бедра, без нито за миг да покаже, че се е уморил, а когато на няколко пъти отивал до барабаните, за да се подкрепи с глътка вода, човекът метроном Чарли Уотс го посрещал с невъзмутима широка усмивка, разказват присъствали.

В неделя от Сан Диего започва турнето на „Ролинг Стоунс”, което ще обхване 15 града в Северна Америка.