В началото на месец май музикантите от оркестър “Орфей” ще посетят Испания, където ще изнесат три концерта. Първо, формацията ще бъде посрещната на 1 май от почитателите на българската народна музика в Каталуния, а домакин на музикалния празник е градчето Torregrossa.

На следващия ден оркестър “Орфей” ще изнесат още един концерт в тази част на Испания, но този път събитието ще се състои в Planeta Payner Tempo в град Фрага.

Това е първият клуб в Испания с марката “Планета Пайнер”, където вече са гостували Илиян, Теди Александрова, Анелия, Фики и други популярни български изпълнители. Този път обаче акцентът ще бъде поставен върху красотата на българските фолклорни ритми и майсторските изпълнения на музикантите от орк. “Орфей”.

Много добро настроение и хубави емоции очакват и тези, които на 3 май ще бъдат в близост до Мадрид. Формацията с ръководител Георги Янев ще има рецитал в El Molar, където кани всички любители на хубавата музика, пише planeta.tv.

По повод майските празници оркестър “Орфей” и телевизия “Планета фолк” ще поднесат музикална изненада и на своите почитатели в България. В ефира на трите канала с марката “Планета” ще бъдат представени три нови композиции на формацията, част от музикалната програма “Пролет в Приказките”. Това са песните “Пролет пукна”, “Мавруда лозе бере” и китката “Кукувичката кукува/ Злато, златна ябълко”, в която специално участие има Цветелина Янева.