Чек за 100 000 лв. ще получи победителят в шоуто „Фермата”, което bTV ще излъчи наесен.

Кастингите за експеримента започват след десетина дни. С психологическите мини във формата ще се заеме Ники Николов, който в актива си на главен редактор включва дузина сезони на „Биг брадър” и риалитита като „Къртицата” и Dancing Stars.

Сюжетът ще позиционира 15 души в среда, лишена от удобствата на модерния живот – от течаща вода, канализация и електричество, през мобилни комуникации, до основни тоалетни принадлежности.

В рамките на три месеца участниците ще слагат на масата си само това, което произведат със собствените си ръце. Те ще попаднат в изоставена ферма, а основната им задача ще бъде да я освежат.

Всяка седмица след зрелищни дуели ще отпада участникът, по-слабо подготвен за живота отпреди век. На помощ на героите ще се притече истински фермер, който ще влезе в ролята на ментор. На всеки седем дни един от кандидатите за слава ще бъде фермер на седмицата и ще се ползва с привилегии като самостоятелна постройка за живеене, имунитет при елиминации и право да си избере двама чираци.