Нестандартна изложба, посветена на историята и мястото в съвремието на най-желания метал на света, ще бъде открита на 27-ми март и ще продължи до 12-ти април.

Под наименованието „Златото не е от земята“, в продължение на повече от две седмици, в Paradise Center ще бъдат разположени тридесет и две инфографики.

Според историческите факти златото идва от Космоса (чрез метеротити, които са се разбили на повърхността на планетата), а в същото време е най-желаният метал, добиван от недрата на Земята. Ето защо вдъхновението за инициативата са именно двете чествания през април – денят на космонавтиката и авиацията (12 април) и международният ден на Земята – 22-ри април.

Освен това, за първи път у нас ще се прави изложба с инфографики, които по един забавен, картинен и семпъл начин проследяват любопитни факти за златото, история на човешкото отношение към него и различните начини на неговото използване и приложение до днес.

Посетителите на изложбата ще имат шанса да спечелят „златен“ айфон, като повече за играта ще разберат от организаторите, на място. Част от темите на изложбата ще бъдат – откъде идва златото, кое е най-голямото находище в света, как се изпълнява добива, история на разменните средства в различните страни, кога са създадени първите пари, как се появяват банките, защо се инвестира в метала днес и др. Изложбата се организира от “Тавекс България“.