„Най–важно е двамата партньори да имат общи ценности, интереси и да искат да бъдат в сериозни отношения”, коментираха в студиото на предаването „Часът на Милен Цветков” мачмейкърите Радослава Карамихалева, Румен Карамихалев и психологът и семеен консултант Милена Каменова.

Според тях трите двойки, които участват в „Женени от пръв поглед” имат големи шансове да запазят трайни взаимоотношения.

Според експертите, между двамата трябва да има съвпадение на ниво ценности - интереси, нивото за разбиране на прекарване на времето заедно. Всеки човек има потребност да бъде с някой друг, но и да бъде свободен. Дали са на едно ниво на развитие, умеят ли да се подкрепят, да комуникират един с друг.

Старали сме се да подберем двойките така, че всички да имат потенциал да са заедно и след предаването. Това е и целта на експеримента - да видим дали така събрани двойки ще имат по-успешен брак от този на хора, които са се оженили по стандартния начин.

Над 50% от населението на земята се жени по този начин в момента, заявиха експертите, уверявайки, че този подход не е изкуствен и романтиката във връзката не изчезва.