Славка Калчева работи по предстоящ фолклорен албум. Близо 4 години изпълнителката не е представяла нов албум, затова появата му се очаква с нетърпение от почитателите на фолклора.

Певицата разкрива, че първоначалните й планове са тази пролет да финализира проекта и да го представи на музикалния пазар.

“Вече са готови 10 от песните, които ще намерят място в него. По аранжиментите работи Митко Петров. Ще включа дуета с моята колежка Тони Дачева, посветен на Ямбол, както и две съвместни песни, които подготвям с едно младо, но талантливо име в жанра – Николай Урумов” - разкрива изпълнителката пред Планета ТВ, пише signal.bg.

В диска ще бъде включена и нейната авторска композиция, позната в изпълнение на музикантите от оркестър “Пловдив” – “Тодоро, Тодорке”, която ще бъде специален подарък за майката на певицата.

Песента “Мари, Стано” фолклорната звезда е посветила на Олимпийската шампионка по борба – Станка Златева.

Голямата изненада, която Славка Калчева подготвя, е дует с изпълнителка от попфолк жанра, която пее и фолклор, чието име запазва в тайна. Очаква се песента да бъде представена за Гергьовден.