Топготвачът Иван Звездев ще заключи черпака и рецептурника си в шкафа, за да се върне към първата си страст – цирковото изкуство, научи „Монитор”.

В следващите три месеца стройният миньон ще претопли уменията си на акробат като герой в шоуто „И аз го мога”, което тръгва от 11 март по Нова тв.

Освен любимеца на българските домакини адреналина си в шоуто ще вдига и Калин Сърменов, който продуцентът Маги Халваджиян изстреля в звездна орбита като Милото в „Седем часа разлика”.

Сред сигурните участници във формата са бившата адреналинка Жана и танцьорът Алфредо Торес.

„В „И аз мога” ще става въпрос за вариете. Искам да покажа, че циркът ни не е мъртъв и затова поканих в журито легендата на това изкуство Александър Балкански”, разкри Халваджиян на пресконференция вчера.

Балкански ще е спецът по акробатичните номера. Той ще следи за техническите подробности около изпълненията. Актрисата Елена Петрова и журналистът Ники Кънчев също ще оценяват начина, по който десетте знаменитости ще се справят с поставените им задачи.

Петрова не изключи опцията да влезе в ролята на лошото ченге.

„Изисква се смелост, за да преодолееш страховете си. Познавам голяма част от участниците и очаквам да импровизират на сцената. Освен че ще съм лошото ченге в журито, имам и мисия да разбера всички тайни на клана Халваджиян”, пошегува се актрисата.

Професионални артисти от Германия, Полша, Чехия, Русия, Украйна ще бъдат ментори на родните звезди. Всяка вечер ще се раздава парична награда, която ще се дели между участника и неговия професионален ментор. Никой няма да отпада от състезанието. На финала събралият най-много точки ще си тръгне с автомобил.