Бившето "лошо" ченге в предаването Lord of The Chefs шеф Борис Петров изригна срещу новото кулинарно шоу, което ще тръгне в ефира на bTV - MasterChef.

Той подсказа, че в предаването, което е за любители готвачи, се изявяват професионалисти, а журито има слушалки в ушите си и чете от аутокю.

"Сега, да попитам аз Мастер Шеф България, нали съм "бивше" лошо ченге, с малка разлика, че не съм носил слушалка и редактиран с аутокю и понеже хората говорят, та питам, вярно ло е, че някои от участниците (знаем, че са непрофесионалисти) по време на снимките (понеже знаем, че вече текат) се обучават паралелно в една "петзвездния кухня" и една "шефската кухня" - на журито, изключение прави само "японската", та това питам обучават ли се определени участници, паралелно със снимките? Колко ли струва една такава снимка", написа шеф Петров.

Той обаче не спря до тук. Публикува и снимка от архива на Lord of the Chefs, където заедно с колегите си във формата са на журиращата скамейка. "Без слушалки" е надписът, който е публикуван, с което той отново провокира въпросът колко достоверно е това, което зрителите ще видят в новото кулинарно шоу, пише "Блясък".

А впоследствие публикува и още един пост.

"Ще ви следя изкъсо :))) Няма такова нещо като Домашно и Ресторантско готвене, има добро и не добро готвене, това че се сервира в ресторант е съвкупност и от други услуги и превилегии! В света има ресторанти които са били манастири, ханове, странноприемници, а сега са с две и три звезди Мишлен-ресторанти, (три са най-много) и в основата са столетни рецепти от домакини! С тази идея е и формата Мастер Шеф, ама като минат някои професионалист и без да искат го прецакват, защото се правят на важни! Пък и редакторите глупави, шоу гледат да става!", пише още шеф Борис.