Галин сподели в интервю, че се чувства изненадан и поласкан от силната подкрепа, която е получил от публиката, в допитване кой трябва да е Фолк идол за 2014-та.

"Кажи ми, ти не си ли изненадана?"- попита той водещата на ''Открит микрофон'' Емилия Стоянова и добави: "Изключително благодарен съм за реалните резултати. За гласуването благодаря на феновете. Аз вече не съм толкова нов изпълнител - четвърта година работим с продуцентите ми. Моята благодарност към феновете е огромна, че ме нареждат до такива големи имена като Галена и Преслава".

Силният вот за него, изпълнителят си обяснява с факта, че в класациите гласуват много млади хора, които се интересуват от фолк музиката, а самият той е по-близо до тяхната възраст, пише signal.bg.

"Младото поколение гласува най-много. Нормално е младото поколение да харесва някакви нови изпълнители и когато правиш хубава продукция, да го оценяват" - подчерта актуалният певец.

Той не скри удовлетвореността си, че допитването отразява реалния вот на публиката и подчерта, че наистина е работил много през годината и е направил хубави проекти. Въпреки това, намира, че му е рано да получи толкова голямо отличие.

"Много е хубаво, че има и такива реални медии като вашата. Много благодаря на феновете за огромната подкрепа, която са ми дали" - каза той.

Изненадващо Галин се обърна към всички читатели, които ще гласуват във финалния етап за "Фолк идол" с желанието да дадат гласа си за Преслава или за Галена, а не за него, защо не се чувства все още готов за такова признание.

"Аз имам още много години пред себе си, имам още много песни, много идеи... Тепърва имам много неща да показвам. Мисля, че Галена и Преслава са две доказани имена в годините и искам да кажа на хората, които гласуват, че може би е по-редно да подкрепят тях двете. За мен една такава победа би била много тежка на този етап. Благодаря за подкрепата, но нека наградата да е или за Галена, или за Преслава, на мен ми е прекалено рано за "Фолк идол". Не съм "свил байрака", но на на мен ми стига да съм в тази тройка. Аз каквото съм искал да покажа, съм го показал. Между Галена и Преслава ми е интересно коя би била победителката. Аз съм изключително реален и смятам, че на този етап ми е рано. Те са работили повече и те заслужават повече" - обясни той.

На въпрос коя от двете певици би подкрепил с гласа си, Галин заяви: "Която и да подкрепя, все е заслужила много. Затова казвам и на феновете, която и да подкрепите - Галена или Преслава, няма да сбъркате. Ако феновете решат да съм аз, няма как де не съм, но казах каквото мисля".