Шестимата финалисти в най-гледаното музикалното риалити X Factor се завръщат с първи голям концерт, след паузата покрай коледните и новогодишни празници.

На 19-ти (понеделник) от 20.00 часа Невена, Михаела, Пламен и Иво, Георги Бенчев, Славин и Мирян отново ще излязат на сцената, за да се борят за оставане в шоуто и да докажат, че заслужават да бъдат новия X Factor на България.

„Това време (покрай празниците) беше определено за почивка, но всъщност не съм почивал много, исках да репетирам и да се видя с много хора, да обиколя България и да попея. Срещнах се с много фенове и беше много зареждащо”, разкри Мирян в предаването „На кафе“.



Времето за почивка обаче свърши и повече от седмица тече голямата подготовка на финалистите за решаващите концерти. Непрекъснати вокални уроци, упражнения за хореография, актьорско майсторство и физическа издръжливост са само част от уменията, върху които работят талантите.

Междувременно от екипа на шоуто разкриха, че дует „Авеню“ ще представят нов сингъл на сцената на X Factor. Юбилейното парче ознаменува 20 години от клипа на емблематичната песен „Бягство“ и ще го чуем на 20-ти (вторник).



Иво и Пламен Добреви станаха част от снимките на новия сингъл. Момчетата, които Заки определи като новите „Авеню”, почерпиха опит от самия оригинал и изненадаха изпълнителите на „Бягство” със свой аранжимент.

Феновете на X Factor пък получиха истинско предизвикателство – те ще могат да участват в създаването на специална песен за финалистите.

На официалната facebook страница на шоуто до 25 януари всеки може да напише своето предложение за текст, фраза, цял куплет или пък просто дума като коментар.

След това, от всички предложения, музикалният екип на X Factor ще избере най-интересните и оригинални фрази и реплики, за да ги обедини в едно и да създаде текста на песента.

За да ги улесни и насочи в музикалното предизвикателство, екипът на шоуто поставя началото, като определя заглавието на парчето – „Денят Х”.