До пленителната компилация от интензивните джаз ритми на Теодосий Спасов и Веселин Койчев и чувствената лирика на поета Венцислав Йорданов ще можете да се докоснете на 17.01.2015 г. в клуб Studio 5, София.

Концертът Джаз и поезия „Тихи нощи“ ще започне в 19:00 часа и е съвместен проект на тримата изявени артисти, към които на сцената ще се включат още двама млади музикални таланти. За аудио-визуалните ефекти, които ще допълнят цялото усещане, са се постарали изявени студенти от Департаментите „Масови комуникации“, „Кино, реклама и шоубизнес“ и „Изящни изкуства“ на Нов български университет и УПИЗ за компютърно музициране и компютърна звукообработка на НБУ, както и ученици от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“.

След миналогодишния успех на Венци Йорданов с представянето на стихосбирката „Тихи нощи“, тази година лирикът отново ни подготвя този специфичен формат, в който комбинацията от звучна поезия и трепетна музика докосва струна от емоции у всички присъстващи. Така по време на концерта ще бъдете погълнати както от творчеството на Венци, така и от виртуозните мелодии на Теодосий Спасов – кавал и вокал, Веселин Койчев – китара, Радостина Йорданова и Красимир Адамов - четци.

И докато имената на Теодосий Спасов, Венцислав Йорданов и Веселин Койчев говорят сами за себе си, за двамата изключително млади и изключително талантливи изпълнители - Радостина Йорданова и Красимир Адамов говори самият Венци: „Децата са смисълът на живота ни, нашето отражение. Радостина – принцесата на тати. Дете с много таланти, които изрази и разви покрай мен и моята работа – сред каките и батковци в Нов български университет“, споделя лирикът и преподавател в НБУ. „Краси също е като мое дете – защото бащинството не е само да си физическия родител...А неговия талант да създава музика оцених както аз, така и „Фолк-джаз формация“ при НБУ с диригент доц. Георги Петков, когато Краси беше само 9-ти клас.“, с ентусиазъм разказва Венци.

Общата енергия на утвърдените творци и новаторските подходи на млади ентусиасти са това, което за втора поредна година ще превърне арт проекта „Тихи нощи“, заедно с неговите музикални, мултимедийни и поетични елементи, в душевна наслада за посетителите на Studio 5. А за да можете да запазите лиричната нотка у себе си много след концерта, на място ще можете да закупите и едноименната стихосбирка на Венци.

Билети за концерта Джаз и поезия „Тихи нощи“ можете да закупите на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim.bg, ticketlogic.bg, ticketportal.bg, както и на място преди събитието. Арт пърформънса ще можете да гледате и на живо в USTREAM каналите на НБУ, както и през YouTube канала 134 СОУ „Димчо Дебелянов“.