Митьо Пищова тотално загази! Любимецът на народа лежи обездвижен вече месец в хирургията на търновската болница.

Тъй като е закотвен за леглото, ВИП пациентът е принуден да лежи с памперс, в който върши неотложните физиологични нужди. Това сподели пред "България Днес" самият Димитър Маринов.

"Имам диабет, бъбречна недостатъчност, малокръвие, ниско кръвно. По-зле никога не съм бил. Две сестри ме гледат, помагат ми да се изправя и да направя крачка-две. Свърших всички пари, нищо не остана. За Бога, братя, помагайте!", с изтощен и минорен глас едва промълви от болничната си стая Пищова.



Всички негови приятели са го забравили и никой от тях не е отишъл дори да види за 5 минути болния си другар.

"Докато съм тук и е толкова страшно положението, не мога да ги посрещам като царе в Арбанаси с манекенките, джакузитата, шампанското. Понеже няма кой да ме гледа навън, ще ме оставят в болницата. Тук ще посрещна Коледа и Нова година. Не съм си и помислял, че това може да се случи", сподели още търновският бохем и горещо призова за помощ всеки, на когото самият той е подавал ръка в трудни моменти.

Желаещите могат да го намерят на личния му телефон - 0895 63 63 63.

Още в края на октомври Пищова обяви пред вестника, че ще прохожда отново с помощта на проходилка. Причината за това бе тежка операция на износена става на коляното, която закова Митьо на легло.

"Много съм зле! Изписаха ме от болница "Света Марина" във Варна и сега поне три седмици трябва да се раздвижвам. Моят приятел д-р Плачков от Пловдив ще ми подари проходилка, инвалидна количка и патерици. Добре, че е той", сподели тогава пред "България Днес" с треперещ глас Пищова.

Заради язва и други проблеми две седмици Пищова не бил ял почти нищо. За краткото време свалил 7 килограма - от 132 се е смъкнал на 125.

"Започвам сериозно да отслабвам. Оставям жените, моите любими манекенки, искам да обърна внимание на здравето си", хвърли бомбата Пищова и добави, че преди операцията заковал бройките на 3421.

През септември лекари спасиха живота на бохема, след като се отдал на бурни страсти с любимите си манекенки в джакузито в Арбанаси. Прилошало му, започнал да се задушава и да губи съзнание. Сърцето му излязло извън ритъм и за малко да се случи непоправимото, сподели пред "България Днес" търновският Казанова.