Траян пя за последен път на сцената на X Factor.

Застрашена от напускане на шоуто беше и Михаела, но в крайна сметка "за" нейното оставане гласуваха трима от съдиите - Саня, Заки и Любо.

В музикалната си битка Траян заложи на „Мой свят“ на група Сленг, а "Pink" на Арета Франклин бе тайното оръжие на Михаела.

Решението обаче не беше никак лесно за нито един от журито.

"Ако има два разпознаваеми гласа в това предаване, това са точно гласовете на Михаела и Траян, ако има някой, който аз искам да видя да върви напред в това предаване, това са точно те двамата", каза Саня преди да оповести кого ще подкрепи.

„Вие двамата трябваше да сте финала”, бяха думите, с които Заки се обърна към тях. „Такава абсурдна изненада не съм очаквал”, каза още той. Своето вълнение и недоумение не скри и Мария Илиева, която призова зрителите да гласуват и да подкрепят своите фаворити.

Макар да имаше възможността да преобърне вота и да даде решаващата дума на зрителите, Любо предопредели съдбата на двамата финалисти с думите:

“Михаела тази вечер ти гореше повече от всякога на сцената и ще продължиш да пееш в X Factor“.

Така след изключително драматично съревнование Траян напусна шоуто.

„Искам да благодаря на моето семейство. На второ място благодаря на Мария и екипа, с който работихме заедно. Обичайте се и правете музика!“, пожела той при сбогуването си с публиката.