Една от най-атрактивните банди на сцената на X Factor – Sweet 16, напусна сцената на X Factor.

Трите дами се изправиха срещу своите съотборници и много добри приятели – братята Пламен и Иво Добреви, в директен двубой за оставане в шоуто.

За втора поредна вечер на елиминации журито беше шокирано от вота на зрителите – с изравнени гласове, четиримата не успяха да определят кой да продължи напред и така дадоха последната дума на публиката.



„Вие сте откритието на този сезон”, с тези думи Мария се обърна към момичетата от Sweet 16 и им даде своята подкрепа.

„Шокирана съм от вота на публиката!”, заяви и Саня, която въпреки че напълно се съгласи с коментара на Мария, все пак избра Пламен и Иво.

Зад братя Добреви застана и Любо, който не скри вътрешното си раздвоение, но заради по-емоционалното изпълнение на двамата братя, гласува за тях.

Най-труден беше изборът на Заки като ментор и на двете групи – той гласува за момичетата, с което изравни вота и така остави невъзможния за него избор в ръцете на публиката.

Зрителите обаче решиха – Пламен и Иво продължиха напред, а шоуто се сбогува с едни от най-ярките си звезди в лицето на Гери Никол, Михаела и Христина.

Ние сме три момичета, които дойдохме тук по отделно. Сега сме тук заедно! Благодаря на всички. Единственото неприятно беше, че се изправихме срещу Пламен и Иво“, споделиха момичетата.

„Оттук нататък ще пеем и за Sweet 16, и за 4U“, каза през сълзи Иво, който не успя да се зарадва истински на своето оставане в шоуто.