и Крис Мартин от "Колдплей" опитаха да заместят Боно от U2 по време на изненадващ концерт на U2 в Ню Йорк в подкрепа на борбата срещу СПИН.

U2 съобщиха за безплатния си концерт на "Тайм Скуеър" няколко часа преди неговото начало, за да наберат средства за борбата със СПИН. Миналият месец обаче Боно пострада при и инцидент с велосипед и предложи на колегите си да го заместят. "Мечтите се сбъдват за малки и големи", каза развълнувано фронтменът на "Колдплей" Крис Мартин след концерта. Заедно с U2 той изпя "With or Without You" и "A Beautiful Day".

В края на концерта пък изпълни песента "Where the Streets Have No Name", а след това и "I Still Haven`t Found What I`m Looking For".



На сцената на "Тайм Скуеър" излязоха още кънтри певицата Кари Ъндърууд и рапърът Кание Уест, който изпълни хитовете си "Stronger" и "Touch the Sky".

Боно направи видеообръщение към публиката в Ню Йорк. "Две хапчета на ден са необходими, за да живееш ако си ХИВ позитивен", каза той. Експрезидентъ на САЩ Бил Клинтън също каза няколко думи. Той отбеляза, че тази година за първи път ново диагностицираните са по-малко от хората, получили животоспасяващи лекарства. "Преди 26 г. на този ден нямаше подобни събития, защото диагнозата СПИН означаваше смъртна присъда. Ще спечелим тази война", каза Клинтън.

От 80-те години, когато се появи СПИН, 39 милиона души загинаха от причини, свързани с ХИВ, пише БГНЕС.