Фадо звездата Карминьо ще пее у нас на 2 декември в зала 1 на НДК.

Певицата, чието истинско име е Мария Кармо Карвало де Андраде, доби изключителна популярност в Португалия преди няколко години, като двата й албума достигнаха до платинен статус в страната. Нейният концерт в България е организиран от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“, а билети се продават в системата на "Ивентим" и на касите на НДК.

Карминьо е родена е през 1984 г. в Лисабон в семейство на музиканти. Нейната майка – Тереса Сикуейра, е фадо певица и малкото момиче израства, слушайки нейната музика и пеейки фадо още от тийнейджърска възраст. Бъдещата звезда издава своя първи албум "Фадо" през 2009 г. Той се превръща в един от най-аплодираните дебюти в новата история на най-португалския музикален жанр.

През 2012 г. Карминьо пуска на пазара и втората си творба - "Алма", чието заглавие означава "душа". Албумът е съчетание от кавъри на известни португалски песни от изпълнители като Амалия Родригеш, Мария Амелия Проенца. Наскоро младата звезда започна своето второ световно турне и включи българската столица в графика си.