Фронтменът на U2 Боно се извини за пускането безплатно в iTunes на новия албум на групата.

Миналия месец имаше враждебни реакции, след като новият албум на ирландската рок банда Song of Innocence се появи автоматично на над половин милиард акаунти в iTunes на "Епъл". Наред с други неща някои потребители на iTunes се оплакаха, че албумът заел ценна памет в iPhone-а им.

Във видео интервю за Фейсбук вчера Боно се появи заедно с другите членове на групата, за да отговори на писмени въпроси от почитатели. Единият от тях на Хариет Маделин Джобсън гласеше: "Моля ви, без повече автоматични качвания в iTunes. Това наистина е грубо".

"Уупс. Съжалявам за това", каза Боно с разкаян вид и характерните си тъмни очила. "На мен ми хрумна тази красива идея. Артистите са склонни на подобни неща. Капка мегаломания, щипка щедрост, малко самореклама и дълбок страх, че тези песни, в които вложихме живота си в последните няколко години, може да не бъдат чути", допълни той.

Благодарение на "Епъл" сега хората могат да изтриват албума от акаунтите си в iTunes с един клик върху иконка на екрана, пише БГНЕС.