Хората, откраднали кучето на Глория, нарочно бавят искането на парите, за да получат по-голяма сума, научи ,,Всеки ден".

Фолк звездата е в тежка депресия, защото пети ден никой не се е обадил да даде информация или да иска пари за изчезналия й домашен любимец на име Принц.

Певицата обещава високо възнаграждение, но въпреки това никой не се обажда. На дадените телефони за връзка любезно отговаря зълвата на Глория, в очакване някой да й съобщи добра новина. Пред ,,Всеки ден" тя заявки, че ,,явно някой не иска кучето да бъде намерено" и потвърди, че абсолютно никой не е звънял, за да даде информация за животното. Дъщерята на Глория Симона се разхождала с породистия шпиц на „Какао бийч" в Слънчев бряг, когато той изчезнал от погледа й. След няколко часа усилено търсене тя разлепя снимки на домашния си любимец из целия курорт, но до момента няма резултат от това.
,,Наистина случаите напоследък зачестиха. Често самите стопани обявяват награда за изгубеното куче, с което значително улесняват крадците", коментираха от полицията. От няколко години е налице т.нар. ,кучешка мафия, която краде породисти четириноги и впоследствие иска откупи от стопаните им. За връщането им бандитите прибират суми от 1000 до 4000 лв.

,,Това е най-нерисковият метод за изнудване, защото не носят наказателна отговорност. Кражбата на кола или отвличане на известни богаташи или децата им е далеч по-опасно и трудно. Поради тази причина все повече бандити се ориентират към този ,,бизнес", разкриват запознати. При случай на отвлечено куче полицията може да помогне само когато се докаже собственост върху животното, разкриват вече препатили стопани.