Петя Буюклиева хвърля кал по организаторите на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“, защото нейната песен се класира на предпоследно място и от журито, и от публиката.

Ако тя беше спечелила наградата вместо Орлин Горанов, конкурсът щеше да е най-хубавият в света, каза певицата Тони Димитрова в студиото на Канал 0 снощи, цитирана от "Флагман".

Изпълнителката на „Ах, морето“ участва в публицистичното предаване „На фокус“ заедно с композитора Руслан Карагьозов, директора на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“ Димитър Маджаров и Гергана Илиева от отдел „Култура“ на Община Бургас.

Всички гости в студиото бяха единодушни, че конкурсът не може да бъде опорочен, тъй като от една страна и 10-те членове на журито са известни поети и музиканти, които не биха допуснали името им да се свързва с далавери, а от друга при гласуването няма никакво задкулисие.

Маджаров като единствения бургазлия от журито обясни, че той и колегите му са имали индивидуални протоколи, на които стоят техните имена и подписи. Техническо лице ги събира и нанася оценките в таблица, а всеки от оценителите проверява дали оценката, написана в графата срещу неговото име съответства на тази, която е написал в протокола. Не е възможно да се манипулират данните, подчерта Димитър Маджаров.

„Силвия Кацарова ли е мошеничка? Председателят на журито Мишо Белчев ли е корумпиран? Какво си позволява Петя? Това, което казва, е подсъдно. Изненада ме с жестоката атака от нейна страна. Няма да изреждам нейните тъпи обвинения. Това, което тя казва по телевизионните студиа, които обикаля, е като сценарий за тъп филм и няма нищо общо с истината“, коментира Тони Димитрова относно обвиненията на Буюклиева.

„От 2003 г. не участвам в конкурса, за да не говорят за бургаска мафия. Тези приказки са обидни за мен. Ако беше спечелила Петя, щяхме да отидем да я поздравим. Никога нямаше да кажем, че е от софийската мафия“, заяви бургаската певица.