Дъщерята на Мая Нешкова, братът на Роксана и дори двойничка на Селена Гомес са сред претендентите да бъдат новия X Factor на България.

Уитни Хюстън - това беше музикалният избор, с който се представи дъщерята на Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов - Йоана. Тя, заедно със своята сестра близначка Весела, имат музикално образование - за разлика от сестра си обаче, Йоана решава да опита късмета си в X Factor.

Кандидат за сцената на шоуто е и братът на Роксана - рокаджията Радослав Гергов, познат на зрителите и от „Гласът на България", където стигна до четвъртфиналите. Макар да е получавал предложения за реализация в сферата на поп-фолка, Радослав категорично отказва да поеме по пътя на сестра си и залага твърдо на рока. С рок и изпълнение на китара се бе подготвил и за срещата си с екипа на шоуто.

Още един финалист от „Гласът на България" избра X Factor - Невена Пейкова, която също предпочете музикално шоу №1 в света, за да разгърне музикалния си талант. С тази заявка се яви и Селена Гомес... или по-точно нейно копие. Чаровната кандидатка пробва късмета си за трети път с надеждата, че именно това ще бъде щастливата й година.

Вместо песен на младата американска певица обаче, тя бе подготвила изпълнение на Бруно Марс и Майли Сайръс. Днес е последният ден от кастинг маратона на X Factor, който тази година премина при двойно по-голям интерес. На територията на 6 града хиляди кандидати застанаха пред екипа на шоуто с надеждата да продължат напред в музикалната надпревара и да станат новия X Factor на България, пише ''Всеки ден''.