Мариус Куркински прости предателството на Иво Аръков и му подаде ръка отново да се качи на театралната сцена.

Младият актьор и талантливият режисьор загърбиха разприте от близкото минало и ще работят като тандем в нова постановка, чиято премиера ще бъде в началото на октомври, пише „Всеки ден".

Припомняме, че в края на миналата година Иво и Мариус се скараха зверски, след като изведнъж театралът реши, че прекратява кариерата си на сцена за сметка на филмовите изяви. В постановката „Лодка в гората" по Николай Хайтов на Аръков бе поверена главната роля под режисурата на Куркински. След премиерата обаче вече бившето гадже на Мика Стоичкова реши, че изявите на прашната сцена по малки театри не са за него и той прекрати участието си едностранно в постановката.

Съдбата обаче показа и своята тъмна страна на жадния за слава Иво. Звездата от „Фамилията" кроеше планове единствено за бурна телевизионна кариера и задгранични участия, но реалността се оказа друга, особено пък след раздялата му с Мика. Веднага след като бе натирен от фамилното гнездо на Стоичкови, Аръков осъзнал колко преходно нещо е славата и веднага започнал да активизира старите си контакти.



В началото на седмицата той имал доблестта на звънне на Мариус Куркински, за да си поиска лична среща. Режисьорът, за когото се говори, че таи по-специални чувства към Иво, веднага откликнал на молбата му и напук на предателството отпреди няколко месеца го приел в театъра. Куркински бил изключително отворен към желанията на актьора да продължи кариерата си и смятал да му даде втори шанс в постановка, чиято премиера се очаква да бъде през октомври в Младежкия театър.

Творецът разбирал по-младия си колега, че погален от мимолетната слава, се е захласнал по киното.

„Всички актьори сме така. Ние сме странни души и обичаме да ни галят егото. Той е млад, много млад, трябва да му да се даде път, защото в него кипи талант и има присъствие на сцената", аргументирал постъпката си Мариус.