Йорданка Христова промени модела си на работа и от няколко месеца насам легендарната певица приема участия в кръчми и ресторанти, пише „Всеки ден".

Естрададжийката е започнала да захлебва по метода на чалгаджийките, обикаляйки оборотни заведения, наместо да се занимава с организацията на турнета и концерти. Без да има продуцент или мениджър на главата Йорданка сама е започнала да си урежда участия из цялата страна.

Певицата си сложила твърд хонорар от 2000 лева за 90 минути програма и интересът на ресторантьорите към нея никак не е малък, показва справка в графика й. Така без шеф на главата Данчето прибира двата бона чисти за себе си, като запознати с делата й разказват, че не винаги тя отчитала спечелено пред държавата.

Дълги години Христова бе върл противник на пеенето в кръчми. Тя бе истински защитник на концертните участия в зали и читалища, като приемаше да пее пред хранещи се хора единствено в скъпарски хотели покрай новогодишните празници. Макар със закъснение, очевидно финансовата криза се стовари и върху плещите на любимката на Кастро. Още през изминалата година Йорданка решила, че без работа не може и именно заради това започнала да пее в кръчмета.

Участията в заведения обаче си заслужавала, радвала се самата тя, тъй като в крайна сметка разходите й били минимизарани до нула, а печалбата остава само за нея, като не я дели с продуцент. Освен това ходенето по ресторанти не е свързано като с организацията и тичането около концерт.

„Изява в зала се подготвя почти месец, плащаш на сульо и пульо, търсиш спонсори и накрая като теглиш чертата най-малко пари остават за теб", разказва за приходите и разходите Йорданка.

Доста често обаче Христова си тръгвала и с повече от предвидения си хонорар от заведението. Певицата често получавала безплатна консумация в ресторанта, а освен това посетителите често й давали бакшиши в замяна на поздрави и изпълнения на желани песни.