Актрисата Салма Хайек отложи идването си в София в последния момент.

Вместо до ден-два красивата мексиканка ще кацне у нас със седмица закъснение.

Звездата от „Десперадо” и „Фрида” имала лични причини, за да измести пътуването си по повод снимките на филма The Septembers of Shiraz. Лентата ще се снима в студията на „Ню Бояна филм” през този и следващия месец.

Въпреки забавянето на голямата звезда в продукцията творческият процес няма да секне. Тази вечер на летище София се очаква да пристигне носителят на “Оскар” за ролята си в “Пианистът” на Роман Полански ­ Ейдриън Броуди.

Американецът с полско-унгарски произход ще кацне с полет от Кан. Вече половин месец той е на Лазурния бряг с приятелката си Лара Лието, която се очаква да го придружи и у нас. Тези дни двамата бяха щракнати от папараци край басейна на хотела, в който са отседнали в Кан.

В основата на сюжета на The Septembers of Shiraz е историята от дебютния роман със същото заглавие на американската писателка с ирански произход Далия Софер.

В основата са реални събития от Иранската революция от 1979 г. Разказва се за живота на богато момиче от еврейски произход. Баща й е известен бижутер, който търгува със скъпоценни камъни с чужди държави.

Заради това властите го обвиняват в шпионаж и той влиза в затвора. Салма Хайек е в ролята на неговата съпруга. В лентата ще вземе участие и 62-годишната иранска актриса Шорех Агдашлу.

По време на революцията тя е на 27 години и пряко става свидетел на събитията в родината си. Агдашлу също ще пристигне в България до дни.

В лентата тя играе икономка в дома на еврейското семейство. Режисьор е австралиецът Уейн Блеър, известен с работата си в “Сапфирите” от 2012 г.

Продуцент на филма е Ави Лернер, президент на “Милениум филмс” и собственик от 2006 г. на Киноцентъра “Ню Бояна филм”. Другият продуцент е шотландският актьор Джерард Бътлър. Той също има вероятност да пристигне в София.