Робърт Де Ниро говори с много любов за баща си - Робърт Хенри Де Ниро Старши.

Художникът и бохем не е крил хомосексуалните си наклонности. Темата е била табу в младежките години на Робърт младши. 21 години след смъртта на баща си, Де Ниро участва в документален филм, който проследява живота и творчеството на художника.

Премиерата на биографичната лента "Спомен за артиста: Робърт Де Ниро старши" беше показана на филмовия фестивал Sundance, a скоро ще бъде излъчена и на малкия екран.

В нея легендарният актьор разказва за родителя си и специалната връзка, която е имал с него. По темата за хомосексуалните наклонности на баща си, в интервю за сп. Out, той казва:

"Да, той най-вероятно е имал проблеми заради това, че е бил гей, особено в малкия град. Аз не бях особено наясно с всичко това. Иска ми се да бяхме говорили повече по тази тема. Майка ми не желаше да обсъжда нещата, а и в една определена възраст аз не се вълнувах от това. Никога не сме били баща и син, които заедно играят бейзбол, както можете да предположите. Но имахме връзка. Не прекарвах много време с него, защото с майка ми бяха разделени и разведени. Той ме обожаваше, така както аз обожавам моите деца днес"

През 40-те години на миналия век бащата на Де Ниро е творил в компанията на някои от най-популярните хора на изкуството в САЩ - Хенри Милър, Анаис Нин, Тенеси Уилямс.