Деян Донков винаги е бил заобиколен само от жени и може би затова в поведението му днес няма нищо мъжко.

Умерено талантливият актьор расъл без баща и е нямало кой да му каже, че не е джентълменско да се бият дами и че напиването до степен на озверяване е архаика.

Когато Деян е едва 7-годишен, родителите му решават, че не могат да живеят под един покрив и се разделят. След развода бъдещият артист остава при майка си, а за негова бавачка е зачислена и баба му. По-голямата му сестра също се старае да го възпитава, но невръстеникът не я слуша и все прави, каквото си е наумил, пише в. „Уикенд“, цитира hotarena.net.

Заради липсата на тежка ръка в семейството, още тогава поведението на Донков е под всякаква критика. Често актьорът качва цялата къща на главата си и никой не е способен да се оправя с него.

Веднъж той забравя включено яденето във фурната и едва не подпалва кухнята в панелката им във Видин. За щастие майка му се прибира навреме и спасява жилището, но не и манджата си.

Като ученик Деян често налита на бой на други деца, като често посяга и на по-малки от него. В крайна сметка обаче битият е все той – дори и хлапета от забавачката успяват да го победят.



Неспособността му да надделее в схватките със своя пол го кара да се насочи към момичетата. Тях първоначално ги скубе и блъска, а впоследствие започва да им раздава и шамари. Близките му получават редовно оплаквания, но как да го озаптят?

Пак заради липсата на баща в семейството гаменът Деян започва и да пуши. Всъщност първата си цигара той палва още преди развода на родителите си – когато е на 5, но нея не я броим, защото е инцидентно явление.

Донков става закоравял пушач в началния курс в училище. Той гледа как батковците пафкат в междучасията и решава да им подражава. А когато се пристрастява към тютюневия дим, тръгва като клошар по улиците да събира фасове.

Порочният навик да стиска цигара между зъбите, му е останал и до днес. Той 3 пъти се е опитвал да спре пушенето, но безуспешно. Желанието му да палне папироса е по-силно от него, както и меракът му да бие беззащитни жени.

„Агресията ми е от кръвта. Турлак съм, от Балкана. Ние сме си диви. Като малък бях диване, а според баба ми Яна - говедо. Ходех като мангалче. На село примерно цял ден се къпех в реката и се мъкнех целия омазан. Чупех всичко. Скачах на бой - на баба ми, на всички. Трябваше да ме бият много, за да ме озаптят”, споделя Донков, който този сезон е участник в шоуто за имитации „Като две капки вода”.



Заради една от най-големите си пакости на село, навремето той едва не губи живота си. Докато играе край къщата на баба си, решава да отскочи до близкия строеж. Там е оставена без надзор дупка, пълна с гасена вар. Деян пада в нея и започва да се бори за живота си. За щастие го чува старицата, която по това време прави зимнина на двора. Жената зарязва бурканите и хуква да спасява клетника.

Вади го, но той не диша. Малкият е транспортиран до окръжната болница, където докторите успяват да му върнат живеца. „На баба дължа, че оцелях. Аз буквално съм израснал само около дами, казва Деян, след което започва да ръси пълни небивалици. - Чувствам се много добре, когато комуникирам с жените и си говорим ей така с приятелки. Всичките ми колежки в театъра в някаква степен са ми такива. Обичам ги и ги уважавам. С някои съм споделял доста лични неща.”.

Е как да му повярваш, че толкова обича нежния пол, след като собствената си интимна партньорка е пребивал като куче? За това, че Донков е превърнал в Радина Кърджилова в боксова круша цяла България разбра от миналогодишното издание на „Къртицата”.