Телевизионната персона Ким Кардашиян и рапърът Кание Уест "ще покажат Версай на своите гости" по време на частно посещение, организирано в петък, 23 май, в навечерието на сватбеното си тържество, научи АФП от парижкия музей.

Посещението ще се състои след приключване на работното време на бившия замък на Луи XIV, който се намира на няколко километра от Париж, се добавя в съобщението.

Вечерта ще продължи на друго място, което не се съобщава.

Американският рапър и телевизионната му приятелка, поддържат ефектите на изненада за сватбата си от месеци насам. Те вече са родители на малко момиченце и в началото на май сключиха граждански брак в Калифорния, според "Пийпъл" (People). "Без коментар" заяви говорителката на фамилията Кардашиян, Ина Тресиокас, към която в неделя се обърна АФП.

Според последните новини, публикувани в италианските медии, голяма част от сватбеното тържество трябва да се проведе в събота във Флоренция във Форте Белведере, крепост от XVI век, поръчана от Медичите и използвана в наши дни за изложби.

Говорител на общината във Флоренция потвърди в петък информацията и заяви, че парите на светската двойка ще се използват за финансиране на проекти в града.

Имената на няколко замъка във Франция също бяха спрягани през последните месеци като евентуално място на тържествата. Рапърът и съпругата му посетиха в края на януари и Версай, като поискаха да отпразнуват там сватбата си. Но директорката на музея им обясни, че това е невъзможно.

Все пак Уеск и Кардашиян избраха да включат Версай в списъка и платиха частната визита за гостите си.

"Правейки този избор, те допринасят за по-голямата известност и поддържане на изключителното историческо наследство, което е замъкът Версай, с място в световното културно наследство на човечеството, отредено от ЮНЕСКО", се добавя в съвместното съобщение на двойката и Версай, пише БГНЕС.