Четири дни преди финала в риалитито „Къртицата 2" страшен инцидент изкара Ивайла Бакалова извън шоуто.

Миската счупи крак при една от мисиите в предаването. Наложи се не само да напусне риалитито, но и спешно да бъде хоспитализирана. В изявление на продуцентите на шоуто - Иван и Андрей се казва, че миската ще се възстанови до 2 месеца.

По повод противоречивите в медийното пространство информации за истинското състояние на Ивайла, продуцентите на шоуто - Иван и Андрей публикуваха на фейсбук страницата си официално изявление. Според тях и лекарите Ивайла ще се възстанови до два месеца.

Ето какво се казва в писмото на Иван и Андрей:

"Скъпи приятели, зрители и участници в „Къртицата", Днес е тежък ден, защото пострада един от нас.

Ивайла е не просто участник в предаването, тя е наш личен приятел и изключителна дама с истински боен дух.

Стискаме ѝ палци, помагаме ѝ с всичко, което можем и следим непрекъснато състоянието ѝ. Слава богу, контузията, макар и тежка, плод на нелеп инцидент, ще бъде преодоляна и до 2 месеца Ивайла ще се възстанови напълно според уверенията на лекуващите я лекари.

Обръщаме се към вас, защото ни омръзна от спекулации и очерняне на всеки, който се опита да прави нещо в нашата татковина. Радваме се и се надяваме, че ние с вас сме от „светлата страна", на тези, които не се предават и са готови да приемат живота като приключение, а не като наказание, наложено от нас самите.

Ивайла е пример тъкмо за подобно поведение и отношение. Минути след контузията, тя събра сили да се усмихне геройски и да вдигне палец, с който да пожелае успех на предаването. За нас големият успех е, че има хора като нея, които впрочем не са никак малко, просто не се натрапват в публичното пространство, както „хейтърите", и че тези хора са смели, готови да приемат това, което живота им поднесе и да продължат напред , независимо от коментарите на „доброжелателите".

Иван и Андрей лично!"

При мисията във вторник, супергероите са били изстрелвани с катапулт и са се приземявали върху мрежа, обезопасени с въжета. Силният камшичен удар на въжето е станал причина Ивайла да получи тежките травми на крака си.