Азис даде интервю за 24 часа, в което говори за победителят в Евровизия 2014 - брадатата певица Кончита Вурст.

"Гледах Евровизия и много ми хареса. Момичето пее, изглежда провокативно и постигна своето. Какво мислят пуританите, изобщо не я засяга. Оттук нататък хонорарът скача десеторно и както се казва - кучетата си лаят, керванът си върви. Този кучешки лай на никого не пречи, те се давят в собствения си лай" - казва Азис, пише signal.bg.

Ето и интервюто на Азис:

- Наистина ли според вас песента е толкова добра, или надделя провокацията?
- Със сигурност провокацията надделя, както и идеята да се направим на толерантни. От повечето страни показаха: ето, ние сме европейци. Чух песента, хубава е, но не е кой знае какво. По принцип не харесвам такива фестивални песни. Но е факт, че изглеждаше много провокативно и нямаше човек, който да не е обърнал внимание.

- Притежава ли все пак нужните музикални качества?
- Певица е, и то добра, но и тя е фестивална.

- Мъж в женски дрехи не е нещо ново и различно. Вас отдавна сме ви виждали с рокля, токчета и брада, оформена на катинар. Защо победителката успя да предизвика толкова разностранни реакции?
- Нямам идея защо се обърна такова внимание. Най-вероятно светът се вълнува от фрикове, в което не виждам нищо лошо. Винаги интересното и новото е предизвиквало интерес в целия свят, без значение дали става въпрос за България, Унгария, Румъния, Китай, Щатите. Двуполовите хора са интересни навсякъде и ще бъдат, защото не са често срещани.

- Как можем да определим Кончита Вурст - тя, той или то?
- За мен това е момиче. Ако реши, ще си отреже атрибутите, с които се отличава, и си избръсне брадата, ще стане истинско момиче. Нямам идея дали тогава ще млъкнат хората, но е най-лесно да сложим пол.



- Провокативната визия ли е печелившият начин, по който най-бързо може да се изкачи върхът?
- Чакайте, хора, недейте така, това не е търсен ефект. Тя е хомосексуалист, тя е родена такава. Не се е променила заради Евровизия. Не се е насилила и да си е казала: “Чакай сега да сложа рокля заради този конкурс”. Това момиче винаги е било с рокли и ги носи от малка. Винаги е била жена и се е харесвала с такива тоалети, просто сега има свободата да ги носи. Мен като ме питат: “Ти нарочно ли го правиш?” Не, на мен душата ми е такава, обичам рокли и точка. Няма какво повече да се коментира. Аз се харесвам в рокли и тя се харесва в тях. Не се отвращава, като свали грима, изглежда много по-добре от повечето жени, които видях там.

- Според вас има ли политическа нотка в избора?
Не мисля, искат да покажат, че са абсолютни европейци и са толерантни.

- Какъв път чака победителката от тук нататък?
- Една година ще бъде популярна и каквото овършее, овършее. След това няма да бъде кой знае какво. Не мисля, че има качества за голямата сцена. Австрия не е дала нито една световна музикална звезда.