Освен за коли, дрехи, бижута и всякакви други въплъщения на охолния живот, световните знаменитости с готовност и без притеснение са склонни да пръскат луди пари за домашните си любимци.

Маниите на някои звезди стигат дотам, че си купуват прескъпи екзотични животни, които поставят за отглеждане в домашна среда. Типичен пример за това е Майк Тайсън, който преди време отглеждаше три застрашени от изчезване бенгалски тигри.

Цената на един от тях е 70 хил. долара, а изхранването на "котетата" за година възлизало на близо 200 хил. долара. Освен това, Майк плащал по 125 хил. долара годишна заплата на треньора, който се грижел за животните в отсъствието на техния господар. В крайна сметка, след като изпадна в тежка финансова криза, Тайсън беше принуден да продаде тигрите.

По същите причини Никълъс Кейдж се раздели с питомните си животни – две кралски кобри и един октопод на обща стойност 275 хил. долара. Когато си взе октопода за домашен любимец, актьорът заяви, че това ще му помогне в играта на снимачната площадка. Така и не стана ясно как точно мекотелото с осем пипала може да се окаже полезно в тази сфера.

Микропрасенцата, създадени като част от научен експеримент, се превърнаха в актуални домашни любимци за света на звездите. Виктория Бекъм купи на половинката си Дейвид двойка такива. Кръстиха ги на приятелите си Елтън Джон и Дейвид Фърниш. Малките сладури не са чак толкова скъпи за милионерското семейство – Вики е платила за тях само 2500 долара.

Рапърът Ванила Айс си има кенгуру от едра порода, купено за 4000 долара. Храната му само за месец излиза 200 долара. Понякога се налагат и допълнителни разходи – преди няколко години кенгуруто Бъки Бъкару, заедно с козела Панчо, избягаха от дома на Ванила Айс и предизвикаха суматоха във Флорида, преди да бъдат заловени от местната служба за защита на животните. Собственикът им трябваше да си плати съответната глоба.

Домашните любимци на Марая Кери не са екзотични, но за тях също се харчат ужасно много пари. Певицата има осем кученца и отделя по 47 хил. долара годишно, за да ги глези. Четириногите на Марая си имат спа център, в който се глезят с масажи, маски за лице, маникюр... Любимците на певицата си имат и личен шофьор, който отговоря за редовните им разходки.