С Мартин Карбовски се запознах през 2003 г., заедно отразявахме взрива в къщата на Иван Костов в Драгалевци.

11 години по-късно, една сутрин телефонът ми звънна и ме събуди. Беше Карбовски, който ми каза, че иска аз да съм водещ на новото му предаване, което си беше шок за мен. Това призна водещият на "Дневен ред" по TV7 Косьо Филипов в ефира на "Усещане за жена". За Карбовски като продуцент мога да кажа, че е строг, но справедлив, допълни още Филипов.

Предаването "Дневен ред" е по-различно от новините, на които Косьо е свикнал да бъде водещ, но освен голямо предизвикателство, новият проект дава възможност на журналиста да се докосне до истинските човешки истории.



Пример за това е каузата на 9-годишната Вики, която получи като подарък мечтаната олекотена инвалидна количка именно благодарение на "Дневен ред". Сега за момиченцето са нужни 100 хил. лв. за операция с кибернож в турска клиника, където да бъде отстранен туморът в основата на гръбначния й стълб и Вики отново да проходи.

В "Усещане за жена" Косьо се върна в началото на професионалната си кариера. От 21 години съм на телевизионния тепих. Кариерата ми започна в частно радио в родния ми Велинград, тогава бях на 13 години. Мога да кажа, че професията ме избра, радиото ме поиска. Не съм имал намерение да се занимавам точно с това, разказа журналистът.

Първата телевизия на Косьо Филипов е частната Евроком България. Още тогава той се изявява като новинар. По-късно получава покана от Нова телевизия да замести напусналия Юксел Кадриев като екранен партньор на Галя Щърбева, с която стават водещи на новинарските емисии.



Косьо повдигна и завесата на личния си живот, разказвайки за отношенията с дъщеря си Елия. Аз съм длъжник на Елия, защото личният ми живот от един месец е изцяло обвързан с "Дневен ред". Компенсирам, като я водя на гости на моите родители, които имат прекрасна къща във Велинград, разказа водещият.

На 6 май – Гергьовден, Елия ще навърши 10 години. Тя е телевизионно бебе, от малка израсна по гримьорни и по студиа. Ако реши да се занимава с телевизия, аз ще си мълча, нека сама си направи изводите, допълни журналистът.



В свободното си време Косьо Филипов обича да да пътува, а любимите му дестинации са Банско, Рупите, Мелник, места заредени с невероятна енергия.