Албена Михова отслабва драстично. Само за месец е свалила 7 килограма, а до края на „Денсинг старс" смята, че ще станат 20.

Актрисата не само че била подложена на интензивно физическо натоварване, докато подготвяла танците, но и почти не слагала залък в устата си. В натоварения й график почти нямало време за хранене.

Откакто Илиана Раева й направи забележка, че е дебела, Албена започна да се вглежда много по-критично към фигурата си, разказват нейни познати. Михова освен това използвала и специални хранителни добавки, които стимулират метаболизма. Доверявала се на български продукти, защото разликата с тях се забелязвала много по-бързо и въпреки загубата на теглото се чувствала жизнена и енергична.

След като актрисата видя положителния ефект от отслабването, а именно засипването с комплименти, тя самата се мотивирала да продължи да се поддържа във форма, дори и да не стигне до финала на шоуто. Основният стимулиращ фактор обаче бил любимият й Тома, който казал на Албена, че я харесва много повече като по-слаба, пише ''Всеки ден''.