Продуцентската компания на Брад Пит Plan B Entertainment придоби правата за филмиране на "Anonymous vs Steubenville" - статия, публикувана в списание "Роулинг Стоун", която разказва историята на младо момиче в гимназията, изнасилено от двама футболисти.

Холивудският актьор и екипът му, който стои зад успеха на лентата "12 години в робство", отдавна планират работата си по заснемането на историята, но сега вече информацията за закупените права за нея е напълно официална.

Историята проследява действията на Хактивист Лостутер, който помага в изобличаването на виновниците и разкриването на дълбоко скритата история около изнасилването на момичето. Той повдига обвинения срещу изнасилвачите на девойката и се опитва да накаже в съда директора на училището и двама футболни съдии, за които се смята, че са участвали в прикриването на истината.

Освен участник в историята, Лостутер ще бъде и главен герой в лентата, като ролята му се съсредоточава не само върху конкретната история, но и върху група "Anonymous" като цяло.

Изглежда работният график на Брад е препълнен за цялата следваща година, тъй като освен с работата си по новата продукция актьорът ще бъде зает и с участието си в два нови филма, пише БГНЕС.