Мъничката актриса Мая Бежанска е казала „не" на алкохола и наркотиците и е започнала да консумира само зеленчуци и минерална вода.

Участничката в „Като две капки вода" бе известна сред арт средите с бурните купони, които организира и за които можеш да разбереш подробности най-често по полицейските сводки и пациентите, приети в изтрезвителното отделение.

Всичко това обаче вече било зад гърба на Бежанска. Тя решила да си прочиства организма с кораво суровоядство.

„Не слага вече в устата си нищо различно от някоя маруля, краставица и от време на време си позволява диетичен шоколад, но това е. Е, от бира не се лишава, но пък нищо по-тежко не е пипвала от месец", разкриват приятели на Мая.

Тя предприела крайната стъпка от страх да не си съсипе здравето напълно, като се има предвид, че вече не е онова младо момиче, което чакаше Стефан Вълдобрев с бели маратонки на стар`загорската гара.

Още по-силен тласък и мотивация за здравословен живот й дало младо гадже, което Мая забърсала скоро. Момчето е още студент в НАТФИЗ. Запознал се с Бежанска на кастинг за актьори, провеждан от фирмата на Мая. Тя е шеф на една от най-големите кастинг агенции у нас.

Искрата между младежа и Бежанска пламнала почти веднага. „Да заръфаш нещо агнешко, ти дава съвсем друго желание за живот, този младеж преобрази Мая страшно много, и то за кратко време", коментират познати на актрисата.

Вместо да прекарва уикендите си в запои и в компанията на другари по пороци, Бежанска предпочитала да пътува извън София и да си организира срещи в природата, скрита от погледите на останалите, заедно с младия си възлюбен.

22-годишният актьор, който завъртял главата на Мая, имал много строги изисквания към нея - да е във форма, да е винаги трезва и да не го излага на публични места, като се появява опиянена.

Въпреки че Бежанска има съпруг и дори дете, тя сама признала пред свои приятели, че вече не чувства нищо към законната си половинка и затова все повече я привличала идеята за нещо ново и вълнуващо. Това я накарало и да промени живота си. За тази трансформация си пролича и при изявите й в „Като две капки вода", където Мая, макар и на 42, показва много добра форма и крака като на 25-годишна жена.