Британската актриса Кийра Найтли признава, че не се интересува нито от начина, по който е облечена, нито от това дали ще излезе на улицата без грим, освен ако това не е важно за актьорската й кариера.

29-годишната звезда е спрягана за една от най-красивите жени на Острова заради изписаното си лице и красиво тяло, които подчертава само по време на филмовите си роли.

Кийра, която преди няколко години се ожени за музиканта Джеймс Райтън, признава, че до 14-годишна възраст е била заклета мъжкарана, а гримът и късите поли са били тема табу за нея.

"Бях истинска мъжкарана. Преди да навърша 14-годишна възраст дори не съм слагала пола или някакъв грим върху кожата си. По-късно, когато вече ми беше позволено, започнах да експериментирам с външния си вид и да се гримирам по различни начини, защото когато си тийнейджър няма нищо по-интересно от това да променяш външния си вид", спомня си звездата.



"След това жените започват да използват грима, за да впечатлят някой мъж и смятам, че понякога наистина прекаляват", добавя Найтли.

На въпроса как една дама може да заприлича на нея, Кийра през смях отговаря, че за целта са нужни само качествен грим, добро осветление и модни дрехи. "Аз играя роля, правя това, което хората очакват да видят от мен, но това е просто част от работата ми", коментира актрисата, пише БГНЕС.