Американският актьор Брадли Купър оглавява списъка с имената, избрани да заменят Харисън Форд в хитовата поредица "Индиана Джоунс".

Според информацията, Дисни, който купи "Лукасфилм" срещу 4.5 млрд. долара, има намерение да замени Харисън с "по-млад и по-свеж" герой, който да придаде нов "полъх" на поредицата.

Миналата година, след слуховете за нова част от филма "Индиана Джоунс", Форд предложи отново да бъде главно действащо лице в лентата.

"Видяхме героят да израства и да се развива през един определен период от време и смятам, че е напълно нормално и подходящо той отново да се завърне, а зрителите да го видят в тази светлина и да не се налага чак толкова много да рита и да тича", коментира Харисън.



Според сайта LatinoReview, шансовете актьорът отново да бъде избран за главната роля стават все по-малки.

"Има си определени срокове и ако "Индиана Джоунс 5" не започне да се снима дотогава, студията са напълно готови да заменят Форд с по-млад актьор и да дадат началото на нова трилогия", споделя източник на сайта.

За последно Харисън влезе в ролята на Индиана през 2008 г. в "Кралството на кристалния череп". Въпреки че филмът се при добре от критиците, много от тях забелязаха, че възрастта на актьора започва да си личи и да натежава на снимачния процес, пише БГНЕС.