Личната трагедия на Нана Гладуиш я промени не само като личност, но отключи и специални дарби в нея.

Водещата споделя, че сякаш е развила шесто чувство и предусеща, когато предстои да се случи нещо лошо.

Пред приятелите си Нана дори се шегува, че още преди да се разболее имала някакви предчувствия за това, което предстои да й се случи. И дори се майтапела, че може да изкара пари като гадателка.

„Прабаба ми по майчина линия е била много интересна жена, сънувала е какво ще й се случи на следващия ден, познавала е бъдещето, въпреки че никога открито не е парадирала с тези си способности. Нищо чудно да ми е предала част от своята дарба, защото съм твърде сензитивна към добро и лошо, което идва в живота ми. Да кажем, че не бях шокирана, когато ми откриха заболяването. Усещах, че нещо лошо ме дебне и по-късно лекарите просто потвърдиха моите опасения", твърди Нана.

За битката си с рака Нана признава, че е била една от най-трудните за нея. Но не и първата, с която трябва да се справи.

Още с раждането си Нана едва не се задушава. Пъпната връв се увила около врата й и спира да диша. Сестрите я отписват, но не и лекарят, който няколко пъти я потапя в топла и студена вода, за да я изтръгне от ръцете на смъртта.



„На 5-годишна възраст са ме поставили под пълна упойка, за да оперират очите ми. След това отново ме приспаха, за да направя аборт. Твърде тежко приех тази операция, но нищо не можеше да се направи за плода. Още в самото начало нещо се е объркало, започнало е патологично делене на клетките и така и не се появи сърдечна дейност.

Преживях много тежко това изпитание. За последно заспах дълбоко, за да оперират лимфните ми възли във връзка със заболяването.

Свикнала съм все да ми се случват гадни неща и може би заради това приех по-спокойно диагнозата рак. Реших, че това е просто поредното изпитание, през което трябва да премина, за да продължа напред", разказва смелата телевизионерка.

Последният удар получава, когато разбира, че е болна от рак. Не самата болест и битката с нея я омаломощават, а мисълта, че ще изостави детето и съпруга си.

„Най-мъчно ми ставаше, когато си представях, че съдбата няма да ми даде възможност да видя как расте детето ми, как влиза в училище, после как посреща бала си. С подобни мисли и най-твърдата психика не може да се пребори", просълзява се Нана.

Днес тя упорито работи да остави ужаса зад гърба си и да помогне на повече хора в нейното положение. Нана развива фондацията си в подкрепа на жени, изпаднали в беда и е категорична, че ще се опита да помогне на всеки, потърсил я за помощ, пише „Всеки ден“, цитира pik.bg.