Актрисата Мила Йовович си тръгва от страната ни във вторник, най-късно сряда идната седмица.

Тогава свършват снимките на родна земя на екшъна Survivor, в който звездата и колегата й Пиърс Броснан са основните персонажи. Актрисата ще вземе със себе си книги, разказващи за историята на родината ни.

Причина Мила да се запали по историята на България станал разговор с хора от екипа на продукцията за факти от миналото ни. Родената в Киев красавица помолила за материали, с които да научи повече. Звездата от „Заразно зло” казала на българските си домакини, че ще й бъде еднакво интересно да види през какви етапи е миналата държавата ни. Тя искала да прочете материали и за събитията у нас от началото на 90-те години.

От екипа на екшъна признават, че Йовович се държи като всичко друго, но не и като звезда. Актрисата обяснила, че няма никакви специални изисквания. Само много би й се искало да й остане време да посети някоя галерия или музеи у нас.


Тя си общувала с тях без грам охрана. Охотно приела да им разпише купища списания и картички, разказва най-известният ловец на автографи Веселин Любенов. „Единственото нещо, което отказа, бе да си направим снимка. И аз я попитах защо. Отговори, че я хващаме без никакъв грим и лицето й е лошо. Но ни обеща, че като я изловим другия път, няма да откаже. Страхотно земен човек”, коментира Веселин.