Само 24 часа ни делят от срещата с две особено ярки фигури от световната електронна ъндърграунд сцена – NINA KRAVIZ и SCUBA.

В късните часове на 15 март в YALTA Club ще звучат многопластови електронни ритми и адреналинови бас линии.

Част от лейбъла Underground Quality и семейството на Rekids, NINA KRAVIZ ще ни разкрие ключа към всичко, което прави. А именно - ще се изправим лице в лице с нейната уникална изразителност, способността й да предава истински и сурови емоции. Неограничена от жанр като продуцент и диджей, тя успява да създава поп звучене, като използва похвати от техно и ембиънт стилове. Като певица, стилът й изпъква с хипнотичност и чувственост. Те струят от начина й на работа, от това, че използва гласа си като музикален инструмент:

“Предпочитам да записвам още от първия опит, защото така мога да уловя момента. Вибрацията. Усещането.”

Дебютният й албум, носещ нейното име, поразява с дълбоки, първични и резониращи тракове. Със сигурност в музиката на Нина има нещо, което изпъква пред останалите – може би интимност и честност, но също уникалност и креативност. Уникалното й звучене я прави един от най търсените артисти в света с участия във фестивали като Amsterdam Dance Event, Decibel, Awakenings и DEMF, както и в Richie Hawtin presents ENTER, плюс регулярни появи в клубове като Berghain, Fabric и The Warehouse Project.

Изглежда, Kraviz няма намерение да намаля темпото. Наскоро засне клип на парчето “Fire” в пустините Мохаве. През пролетта на 2014-та предстои издаване на нов албум с компилации и допълнителни нови тракове.



Паралелно с Kraviz в Yalta ще забие и британският основател на Hotflush Recordings, SCUBA. Израснал в Лондон, Пол Роуз (истинското име на SCUBA), става част от групата на влиятелни артисти в дъбстеп движението. Той пуска редовно в пиратско по това време радио, познато като Rinse FM. Тогава се ражда и идеята за Hotflush Recordings – представител към днешна дата на популярни артисти като Paul Woolford, George Fitzgerald, Jimmy Edgar, Shakleton, и Joy Orbison.

По време на сета на SCUBA трябва да бъдем готови за неочакваното. Както артистът споделя в свое интервю от края на миналата година: „Разполагам с много нов материал – доста поп-звучащи парчета и напълно завършени вокали, които ще се опитам да мискирам с по-сериозна музика, с по-малко "адреналин". Време е за тъмната страна.“

Билети за двете събития на цена от 25 лв. са в продажба в мрежата на Eventim и белия бар в Yalta Club.