Дебора се оказа и изключително състрадателна.

Преди седмица, докато пиела сутрешното си кафе, разгръщайки вестник, тя прочела за семейство Палови от старозагорското градче Гурково, което има 13 деца, всяко от които живее с по 1,70лв. на ден.

Тази история толкова трогнала изпълнителката от каталога на „Ара мюзик”, че тя веднага намерила начин да се свърже с майката Цанка, за да разбере от какво имат нужда и с какво може да им помогне.

Жената чистосърдечно признала, че са получили много дрехи от други състрадателни българи, но се нуждаят от храна, пари, за да си плащат сметките, защото често осъмват без ток и малко съдействие около приготовленията за абитуриентския бал на най-голямата им дъщеря Елена.



Два телефонни разговора и няколко дни по-късно Дебора вече пътувала към Гурково с кола, пълна с хранителни продукти от първа необходимост и лакомства за малчуганите. Като пристигнала и ги видяла, направо се влюбила в децата. Те в нея – също. А с Елена станали приятелки.

Певицата взела абитуриентката и двете отишли до Стара Загора, за да й изберат тоалет за голямата вечер. Платила й и куверта, а специално от София изпълнителката на „По същество” носела комплект от колие и обеци с истински перли, за да се почувства момичето, може би за първи път в живота си, като принцеса.

„Прекарах целия ден със семейство Палови. Изключителни хора са, скромни и добри. Няма да спра да им помагам. Обещах им, че скоро пак ще се видим.”, сподели Дебора след завръщането си от Гурково, пише signal.bg.